Last April ('14), I attempted to climb Mt. Everest before an avalanche in the icefall claimed the lives of 18 Sherpa. This May ('15), I returned to Mt. Everest only to witness a 7.8 earthquake while at camp 1. I will climb again but this blog is dedicated to my purposeful pursuits. Please be sure to check out the charities that I support and follow me on twitter (@pem725) or instagram (pem725).
There was an error in this gadget
Thursday, July 18, 2013
One day among many....
One day (7/18/13) in my training program
Several people asked me what my typical day looks like so I decided to present you with my routine. Days change with respect to what I do and when I do them but today was a fairly typical day. Here goes...
5:30am - Wake-up
5:45am - Lift (my workout posted below)
6:30am - Run for 45 minutes. Today, I warmed up for 10 minutes, ran 3 x 10 minutes at 80% with 2 minutes between each 10 minute runs, and warmed down. It was 87 degrees today with 92% humidity. I was drenched.
7:20am - Wake up my son and feed the dogs and shower.
7:30am - Eat breakfast with Patrick, laugh together while watching whatever youtube video we choose. Today was this one - a favorite of mine:
8:15am - Take Patrick to football camp. Yeah, I need to be a parent sometimes.
9:00am - Hang out with Kathy in the kitchen while I drink my pot of tea (Earl Grey). We typically talk shop and today was no different. Topic du jour: Card sort methodology, Delphi method, and Latent Response Models. Yep, a gripping conversation.
10:30am - Respond to email - one of my least favorite activities but a necessary task for most academics.
11:00am - 90 minute Google Hangout with my student (Jessica Yarbro).
12:30pm - Lunch at Curry Mantra with my pal Chris Lee.
1:30pm - 60 minute Google Hangout with student (Dan Blalock).
2:30pm - 30 minute Google Hangout with student (Sam Monfort).
3:00pm - Pick up Patrick from football camp. Back to being a parent.
3:45pm - 30 minute Google Hangout with student (Lisa Alexander). Last hangout of the day.
4:15pm - 20 minute stationary bike ride - easy spin at 130 bpm heart rate or lower.
6:30pm - Dry-land warm-up for evening swim practice.
7:00pm - 90 minute swim practice. Coach Cheryl really kicked our butts tonight. 4 x 200 IM's long course with some drill in between - all this followed by sprints. I'm no sprinter so these really hurt.
8:30pm - HOT TUB!!! Life is great in the hot tub after swim practice.
9:00pm - Late dinner with the family. I ate while they had dessert.
10:00pm - Bed time. I'm beat.
It was a relatively easy day with only 3 hours and 25 minutes of workouts; tomorrow is even easier with only an hour and 40 minutes of workouts. Time for bed!
Oh, tonight, Kathy and I get to sleep with our new fans. Here they are:
Hope the night offers us a bit more comfortable temperatures. Good night.